אשתף כאן את החוויה שלי עם הטוויסט האישי.
הרעיון היה באמת ליצור מערכת מזיגה על בסיס מקרר עתיק שיש לי כבר תקופה. זהו מקרר “אמקורון 170” עתיק אבל חסון. בניה מאוד מסיבית וגוף קירור שמהווה את המקפיא ומופרד על ידי מחיצה נשלפת בכדי לאזן את הטמפרטורות ב"מקרר" עצמו.
כפי שאפשר לראות ישר, גם אני השתמשתי בתבנית מinstructiables כמו מתן. אולם עם טוויסט משלי בעניין. חדי העין יבחינו שיש שתי פלטות המחברות את המגדל למקרר ולא אחת. אגיע לזה בהמשך.
הקו המנחה לבניה המסויימת הזו היה כזה:
- המקרר חייב להישאר במרפסת.
- יש חלון בין המרפסת למטבח שבדיוק נמצא מעל המקרר
- אני רוצה למזוג בירה בלי לצאת למרפסת.
- קיבלתי פרס כספי שיכולתי לממש בקניה באינטרנט. והחלטתי להשקיע מראש בברזים של Intertap -flow control.
לאחר שaliexpress דיווחו על מחסור במלאי וכדי להאיץ תהליכים בחרתי בiKegger סניף ברלין.*
*אני אקצר מאוד את הסיפור לגבי הברזים - החנות נפלאה, התמיכה והשירות מעולים, המוצרים מעולים. אבל…
לעולם, אבל לעולם אל תזמינו עם DHL Standard . המשלוח עד לארץ מתבצע עם dhl אולם מהרגע שהמטוס נחת בארץ, החבילה באחריות המכס ודואר ישראל שכמובן הפגינו שירות נוראי, יקר, ומאוד לא נעים. ועלה לי בעיכוב של חודשיים וחצי בפרוייקט. אם מזמינים מחו"ל רק DHL EXPRESS או משהו מוצלח כמו השילוח של אמזון או fedex.
חזרה לעניין.
יש למקרר הזה מספר גירסאות ורמות גימור, ספיציפית הגירסה הזו כוללת את המקפיא שתופס כ70 אחוז מרוחבו הפנימי של המקרר. מה שמשאיר מקום לקידוח חור בראש המקרר בצד ימין. כל זאת לאחר פירוק הטרמוסטט המקורי .
כלומר- מאוד דומה למקרר של יוחאי, אבל עם פריזר יותר קטן ובלי רווח בין הקיר האחורי לגוף הקירור.
בנוסף, כל הרדיאטור של המקרר הזה, יושב בצידו האחורי ופולט הרבה חום בזמן עבודה, מה שמנע ממני למקם את העמוד בנקודה יותר “מסורתית”.
רוצה לומר- המקרר יפנה על צידו (הצד היפה והמשופץ) כלפי דלת המרפסת - ומגדל המזיגה ב90 מעלות הצידה ומסתכל לכיוון החלון המיועד.
התכנון המקורי היה לבנות מעין “כובע” מפלטת עץ שעליו יישב המגדל - מאוד דומה ליוחאי. אולם אני נגר די גרוע. ולמזלי יש לי חברים עם הרבה דימיון וידע שעזרו לי למצוא פתרון יצירתי. במקרה הזה, למקם את הדיסקית ישירות מעל החור בהדבקה, ולהתשמש בה בתור בסיס למגדל עצמו ביחד עם ברגים.
את הפלסטיקה על הדלת הסרתי עוד בהזדמנות קודמת כדי להתאים את הנפח הפנימי לדלי תסיסה רחב. במקום הפלסטיקה הדבקתי עם דבק מגע יריעת פולינום שהיתה בבית מפרוייקט קודם. (בידוד סיר בישול)
לאחר אין סוף מדידות, ביצעתי את הקדח הראשון כגישוש. מקדח כוס איכותי זה ממש כיף.
משם קדחתי עוד 2 חורים נוספים כדי ליצור צורת “מיקי מאוס” שאותה ארחיב מספיק כדי להעביר את כל הצנרת.
טיפ נוסף - דרמל זה חבר של ממש. ומאוד עוזר לנקות את הקידוחים ולנסר חתיכות שמפריעות בדרך.
הדרמל היה נחוץ רק במעטפת המתכת החיצונית. הבידוד והפלסטיקה בתוך המקרר נחתכים בקלות באמצעות סכין יפנית.
השקעתי לא מעט זמן בניקיון הקדח והרחבת החור כדי שלא יהיה מצב בו הצנרת נפגעת כתוצאה ממתכת חדה בהיקף.
לאחר התאמה נוספת וסימון ההיקף של הטבעת, חרצתי היטב (הסכין היפנית מכה שנית) את ההיקף לפני הדבקה בכדי להקנות לדבק “סופר 7” מקסימום שטח להיתפס עליו ולהגיע למתכת ולא רק לשכבת הצבע החיצונית.
הרכבת המגדל זהה בדיוק לדרך שבה מתן ביצע עם בידוד לבן שמצאתי זרוק בבית . עם זאת, מראש הוספתי צנרת pvc שבאמצעותה יוזרם אוויר קר למגדל ויתפצל בT לשני הצדדים. זה יתגלה כנקודת תסכול בהמשך . כי הצנרת הגמישה של הבירה הסתבכה והתלפפה סביב הצינור הגדול יותר הקשיח והקשתה מאוד על ההרכבה. אני מקווה שזה יהיה שווה את המאמץ.
מהצד הפנימי של המקרר ניתן לראות את הצנרת שיורדת מהמגדל. יש גם מספיק מקום בהיקף לאוויר המסוחרר לחזור למקרר.
בהרכבת המגדל כן השתמשתי בטפלון - אולי בגלל ידיעה מוקדמת שיהיו לי בעיות ואצטרף לפרק את זה עוד הרבה פעמים. ואכן הבעיה הכי גדולה שלי היתה הליפוף של צינור הבירה סביב צינור האוויר הקר. מה שחנק את הקו ומנע הזרמת בירה עד שהרכבתי את זה כראוי, בערך 3-5 הרכבות לכל צד עד שפיצחתי את זה 
שימו לב שחשוב לצבוע את הברגות המגדל כי הן יחלידו. מכיוון שאני אוהב את המראה התעשייתי, התכנון הוא לחתוך את עודפי הטפלון ולרסס בספריי גילוון את ההברגות כולן. הצבע של האבץ (סוג של כסוף?) יישמר, אולם ללא החלודה הפוטנציאלית.
וכאמור- הקסם האמיתי היה כאן
למזלי יש לי חבר שהוא לא רק גאון, אלא גם מסגר על חלל. לאחר התעייצות איתו הוחלט על קידוח והברזה מחדש של החורים כדי ליצור משהו חדש. הדיסקה הימנית בתמונה היא התחתונה. החורים המקוריים נקדחו מחדש וקיבלו הברזה וכן, ההברגה המרכזית נחרטה לביטול ההברגה.
הדיסקה השמאלית הושארה עם ההברזה המרכזית המקורית, אולם החורים הקטנים נקדחו. מכאן שהבורג (המיוחד) עובר בצורה חופשית בדיסקה העליונה ומובג לתחתונה. בלי צורך באום חיזוק . מבריק!! ולגמרי מחוץ לתחום היכולות שלי.
התוצאה הסופית היא ברגים הרבה יותר גדולים (22 ממ כמדומני - לעומת 5/8 במקור) ומנוסרים קצר, מה שמקנה מראה מגניב לגמרי לטעמי.
הערות: בצילום, הוספתי מאוורר מחשב בהברגה לפריזר לטובת פיזור אוויר טוב יותר בתוך המקרר. בעתיד יתווסף מדחס אוויר שידחוף אוויר קר מהפריזר לעמוד. אם כי כרגע הבידוד טוב ואני לא מתרגש מזה יותר מדי.
חתיכת פרוייקט מאתגר וכיפי מאוד.