מדריך הכנת תמד יין דבש

פורסם במקור באתר: https://beergeeks.co.il/articles/mead-making/

תמד, יין דבש, הוא משקה אלכוהולי שמלווה את האדם מזה אלפי שנים. מדריך זה הוא המדריך המקיף בעברית על הכנת תמד בבית – כל מה שרציתם לדעת ואפילו יותר. המדריך נכתב על ידי אוהד גרטל, יצרן תמד ביתי ותיק, עבור אתר בירגיקס ופורום beergeeks talk, ונערך ע"י יוחאי מיטל מצוות האתר. תוכן עניינים לחצו לדילוג…

לייק 1

ותודה ל @gertel על המדריך המושקע והמפורט!

מעולה, ענה לי על הרבה שאלות שישבו אצלי כבר הרבה זמן ועל עוד כמה שלא ידעתי שצריך לשאול.
למה לא לרסק פרי בבלנדר?

האמת היא שזה תופס רק על פירות עם גרעינים קטנים שאי אפשר להפריד מבשר הפרי (תותים, ענבים, פירות יער).
הגרעינים הם בדרך כלל מרים ומגעילים. הלהבים של הבלנדר עלולים לפתוח אותם כך שהטעם המריר יתמצה לנוזל, בעוד שבריסוק, זה קורה הרבה פחות אם בכלל.
עם פירות שהוציאו מהם את הגלעין כנראה שאין בעיה לטחון בבלנדר.

טוב, מצוין, פשוט לפני כמה שבועות עשיתי את זה עם שזיפים… (נקי, בלי דבש) מחר פותח בקבוק.

‫בתאריך יום א׳, 15 בדצמ׳ 2019 ב-11:44 מאת ‪Ohad Gertel דרך Beergeeks Talk‬‏ <‪noreply@talk.beergeeks.co.il‬‏>:‬