כמו שחלק ממשתמשי התוכנה יודעים, היוצר - מנואל - הקפיא את היחסים שלו עם קהילת המשתמשים ואינו עונה יותר להודעות (עדכון: בינואר 2021 התחדשה פעילות העבודה על התוכנה, גרסה 4!). לצערי הוא גם לא ענה לבקשות שלי לצרף את הפלאגינים האלו למאגר ולכן לא ניתן להוריד אותם ישירות דרך דף ה-Add-On בממשק התוכנה.
להוספת הפלאגינים יש לגלוש אל הריפו המצורף או לשרשור זה דרך הדפדפן בפיי, להוריד את הקובץ ולמקם אותו בתיקיה הנושאת את שמו תחת הנתיב: craftbeerpi3\modules\plugins\ChangeThisToPluginName
ניתן גם להוריד את הקבצים במחשב ולהעביר אותם לפיי דרך File Transfer בתוכנת VNC.
שלב רתיחה עם שני אקטורים Boil Step With Hop Dropper And Pump
הפלאגין הזה הוא וריאציה לפלאגין Boil Step With Hop Dropper.
הוא נוצר בעקבות הרצון שלי ושל @tamirbunny להפעיל את המשאבה 10 דקות לפני סיום הרתיחה, כדי להזרים תירוש רותח בצ’ילר זרימה נגדית לצורך חיטוי.
בעזרת הפלאגין הזה ניתן להגדיר שני אקטורים שיהיו זמינים במהלך הרתיחה, ולבחור מי מבניהם יופעל בכל נקודת זמן.
אני משתמש בבאזר המוגדר כהופדרופר ובמשאבה.
לינק להורדת הפלאגין
או מכאן:
init.py|attachment (7.4 ק״ב)
שלב קירור Cooling Step
הפלאגין הזה הוא למעשה היפוך הלוגיקה של שלב המאש, כלומר, בניגוד לשאר השלבים בצד הבישול, הוא עובד “מלמעלה למטה”.
נועד כדי לסייע לי בקירור התירוש לצורך מנוחות ווירלפול או קירור לטמפ’ הגשת שמרים.
מגדירים טמפ’ וזמן. כאשר הטמפ’ יורדת אל הטמפ’ המוגדרת (או נמוכה ממנה) נפתח הטיימר.
דוגמת שימוש: אצלי הדבר נועד לשלוט על ברזים חשמליים (סולנואידים) אשר יפתחו ויסגרו את מי הקירור:
- פתיחת סולנואיד מים קרים ומשאבת תירוש (כקבוצה)
- קירור התירוש דרך צ’ילר זרימה נגדית עד הגעה לטמפ’ היעד, הטיימר נפתח וסופר למשל דקה כדי לוודא שהתייצבתי על הטמפ’ הרצויה
- סגירת סולנואיד ומשאבת תירוש.
לינק להורדת הפלאגין
או מכאן:
init.py|attachment (1.9 ק״ב)