בעקבות פוסט של @grossmaneyal בפייסבוק, שחיפש ברז עם flow control, והעובדה שהברז אינטרטאפ שטבלה של @philusha לא זמין כרגע, חשבתי לרכז לפוסט כמה אופציות לשליטה על זרימה שעומדות לרשותנו כמבשלים.
בפוסט אספר על 3 אופציות שאני מכיר, כשאני בעל נסיון שימוש רק באחת בנתיים: ברז עם ברזון Flow control, תוסף flow control לשאנק ומחבר ball lock לחבית קורני עם flow control מובנה
1. ברז עם ברזון Flow control
יתרונות:
נוח להרכבה (כמו כל ברז רגיל)
נוח לשימוש - הידית של ברזון הפיצוי נגישה וקלה להפעלה
לא מאריך את חיבור הברז
אלגנטי ומרשים (כן כן זה באמת שיקול של אנשים)
חסרונות:
מוסיף משקל (רלוונטי למזיגה ניידת, במיוחד ישירות מהחבית, ללא ג’וקי)
מוסיף מסה טרמית לברז, מה שאומר שעד שהברז יתקרר במזיגה תיווצר עוד קצת הקצפה. הוספה של כ-30% למשקל שבא לידי ביטוי כמבלע טמפ’. ראו סרטון בהמשך.
לא מאפשר לעבוד עם קפיץ החזרה מובנה בברז (שסוגר אותו מיד עם עזיבת הידית)
דוגמה למוצר:
עריכה: רכישת ברזי אינטרטאפ כרגע מכאן (באותה חנות גם ברזי נוקהטאפ החדשים):
₪ 80.45 21%OFF | Intertap FC Tap Only (SS Flow Control) (FREE PLASTIC TAP HANDLE INCLUDED)KL01007-update
אשמח לשמוע את דעתכם על המוצרים ואם יש לכם נסיון (לחיוב או לשלילה) איתם.
מקווה שזה יעזור למצוא אופציות טובות למערכת ולצרכים שלכם.
מכירים עוד אופציות לשליטה על המזיגה?
G5/8 זה סוג המחבר של השאנק (קוטר והברגה).
הוא יחסית אוניברסלי למעט הפתעות פה ושם שפתאום לא מתאים (לפעמים הברגות סיניות, למשל, יכולות לא להתאים). לרוב זה יהיה G5/8 (למיטב ידיעתי) אבל אם לא כתוב במפורש בתיאור המוצר - אפשר לשאול את המוכר אם לא רוצים לקחת צ’אנס.
אין לי מושג למה כתוב על המוצר ששלחת intertap כי הוא ממש לא. נראה כמו סתם ברז בסגנון אירופאי. אישית אני ממליץ על רכישת ברזים עם forward sealing כמו פרליק, אינטרטאפ או החיקוי ששמתי בפוסט, בהתאם להעדפה אישית.
הרבה יותר סניטריים וקלים לתחזוקה, בטח שביחס לברזים האירופאיים האלה עם הצינור…
אחת הסיבות בגינן מחפשים ברזי flowcontrol היא ההקצפה של המזיגה הראשונה.
הברז החדש של חברת KegLand, שמחליף את ה-Intertap, ושמו NUKATAP, נועד לתת מענה לבעיית ההקצפה במזיגה הראשונה, ועוד שדרוגים.
גם הוא יקבל בעתיד גרסת flowcontrol:
יש לי את וסת הזרימה שיושב לפני הברז ומתלבש על האנק ואני לא ממש מוצא אותו נח לתפעול. יש שלב מסויים שלאחר שהוא נפתח מעבר מתחילה דליפה של בירה. אני לא בטוח אם זה פאק ביצור או שלא אמורים לפתוח אותו עד הסוף - כך או אחרת מצאתי משהו דומה ברעיון אבל בביצוע סיכוי טוב שזה טוב יותר. סוג אחר של וסת על שנק.
ההיגיון הבריא שלי אומר שזה אמור לתת פתרון לברזים שאין להם וסת בצורה מיטבית יותר. לינק למוצר באליאקפרס.
מעניין מי מהם שוקל יותר (כלומר מוסיף יותר מסה טרמית לברז). כמובן שגם הרכיב הזה מאפשר עבודה עם ברזים בעלי קפיץ לסגירה אוטומטית עם כל היתרונות שכתבתי. די מגניב.