אתחיל עם סיפור שסיפר לי פעם מי שהיום הוא בעל עסק בירה קטן בארץ. היה לו בסלון קיזר עם מספר ברזים, ועל הקיר היה מדף ספרים. כשלא היו בבית, נפל ספר מהמדף ופגע באחת מידיות הברז. הוא חזר הביתה לגלות את כל החבית על הרצפה כמובן (ואני משער שגם בלון גז ריק).
סגירה אוטומטית של ידית המזיגה היא פונקציה נחמדה מאוד. בטח ובטח כשמדובר על בית עם ילדים, חיות מחמד, או על מערכת מזיגה בשטח.
פעמים רבות מערכת מזיגה בשטח עושות שימוש בברז שיושב ישירות על החבית, ללא צנרת בכלל (מערכות של חביות מיני לרוב, לא ג’וקי בוקס). היעדר הצנרת בד"כ אומר שכדאי להשתמש במנגנון Flow Control כדי להוסיף התנגדות במזיגה.
אם כך, לרוב עומדות בפני המבשל דילמות: ללכת על ויסות זרימה בלי נעילה אוטומטית? ללכת על נעילה בלי ויסות? ללכת על נעילה ולווסת את הזרימה בעזרת אחד הפתרונות החלופיים?
לאחרונה הושק הדגם החדש של ברז ה-Nukatap, המשלב, לראשונה בהיסטוריה לטענתם (ובאמת לא הצלחתי למצוא עדויות קודמות) גם Flow Control וגם קפיץ נעילה.
בסרטון מודגם עיקרון הפעולה, והיה נראה לי שהוא יכול לחלוטין לעבוד גם על הדגם הישן של האינטרטאפ.
אז ניסיתי, והרי התוצאות:
הפופט שהשתמשתי בו, כאמור בסרטון, היה האחד עם הקפיץ הכי עבה וחזק שמצאתי אצלי בחלקים. ייתכן שהיה של קגלנד בעצמם, ע"פ המדבקה על השקית, אבל זה לא בהכרח נכון. ניסיתי גם את הקיצון השני, עם קפיץ פופט דק וארוך, שהוא חלש יותר, אך ללא הצלחה: כדי לתת מספיק התנגדות שהקפיץ יוכל להחזיר, נאלצתי לרופף את טבעת הנעילה של הידית עד למצב בו היא מטפטפת. הידוק שמנע טפטוף היה חזק מדי בשביל שהקפיץ יוכל לדחוף את הידית חזרה.
דיסקליימר אחד הוא שמנגנון ויסות הזרימה כן מתנהג מעט שונה אחרי המודיפיקציה, אבל הוא עדיין עובד ועדיין מווסת את עוצמת הזרימה.