אז היום בישלתי לראשונה את הפייל אייל מנגו שלנו (קרוזו) במבשלה החדשה (EBIAB על CBPI).
בנוסף - צירפתי למערכת את הפילטר אינליין החדש שהגיע, בתקווה שהוא יעצור חלק מציפת הפרי.
בקיצור: נסתם. פעמיים. באבואבוה…
אז למי שתוהה: לא להשתמש בו לסינון של פרי.
חושב לעשות סינון מקדים דרך מסננת מטבח שהיא גסה יותר או לשרשר שני פילטרים כשהראשון גס.
עוד הצעות? (מבשל את הבירה הזו ועוד בירות עם מחית פרי לא מעט, אז צריך למצוא פתרון ישים למערכת הזו).
מצ״ב סרטון של יום הבישול שבו אפשר גם לראות את הבעיה…
זה הפילטר הספציפי שהשתמשתי בו.
אני לא בטוח מה צפיפות המש של הרשת שלו, כי לא כתוב בדף המוצר.
אני מתכוון להשתמש בו גם כמסנן כשות על הסיפון בעת ההעברה ממיכל התסיסה (כמו ה-bouncer, שזה ממש אותו מוצר רק יקר יותר. אפשר למצוא פילטרים ממש דומים ל-bouncer באותה צפיפות רשת ובעשירית המחיר בעליאקספרס…).
אדווח אחרי הדרייהופ של הבאצ’ הזה ונראה מה הצליח להיתפס ברשת.
עוד בישול. נסתם מיד (עוד לפני שסיימתי מאש). @tamirbunny אני יודע שעוד לא הספקת להשתמש - שים לב לזה. @philusha אני יודע שאתה משתמש בזה כבר תקופה - אצלך הכל תקין??
אתן לזה עוד צ׳אנס בבישול עתידי, אולי אחרי המשאבה ולא לפני (יותר קל לה לדחוף מלמשוך) ואולי רק בזמן הווירלפול, זו בתכלס הנקודה החשובה.
אוו. אני רוצה להאמין שזה רכיב תקול נקודתית אבל אין לדעת.
מה שכן, למרות שהמוכר אכן לא מציין בדף המוצר, אני חושב שדי בקלות ניתן להעריך אותו, ואני די בטוח שראיתי כאלה חלופיים. אחפש ואעדכן.
עריכה: בהתבוננות נוספת (צילום מתעתע) אני רואה שהרכיב לא נגזר כפי שחשבתי בהתחלה אלא רק נסתם.
כך או כך, שווה לחפש רשת קצת פחות צפופה אם אכן אתה חווה תקיעה בכל בישול.
שפדן-אייל
הכשות היתה בספיידר גם בבישולים האלה.
נראה שבאמת המסקנה העיקרית ללמוד פה, למי שישתמש בזה אחרי - שימו אחרי המשאבה ורק בווירלפול.
בבישול הבא אבדוק אם המסקנה הזו נכונה…
וגם - המשאבות האלו הן לא באמת ״משאבות״ אלא ״מדחפות״. אם משהו מפריע לה ליניקה זה בעיה, אבל לדחוס תירוש קדימה היא תצליח יותר בקלות.
אז עוד יותר סיבה למה כדאי לשים מאחורה, ולא כמו שעשיתי בנתיים…