חבית Polypropylene

אהלן,

חבית של Polypropylene תעמוד ב100 מעלות?(לצורך NO CHILL)

3 לייקים

אני מניח שזה תלוי איזה פרופילן. בגדול החומר ניתך בלמעלה מ-150 מ"צ אז מהבחינה הזו זה בסדר, אבל השאלה הגדולה היא באיזו טמפ’ הוא מתחיל לשחרר מולקולות לנוזל. את זה אני לא יודע…
בגדול אתה רוצה ג’ריקן HDPE. את החומר - כי הוא בטוח למזון בטמפ’ הזו, וג’ריקן - כי הוא יכול להתכווץ כשהנוזל מתקרר ועדיין לשמור על איטום כמו שצריך.
חבית, לעומת זאת, עשויה לכשול במכסה כשתתכווץ…

כן גם אני ראיתי אמפ’ ההיתוך אבל תהיתי מתי משחרר חומרים…
האמת שהמכסה של החבית שלי “מתברג” לגוף החבית(דיי דומה לסגירה של ג’ריקן) אז אני לא חושב שהוא יכשל ככ מהר
בכל אופן, יודע איפה אפשר למצוא HDPE שמתאים ל10 ליטר(הבנתי ש10 ליטר תוספת זה יותר מידי הד ספייס)?

לפחמס יש מיכלים של 11 ליטר, שזה טיפה’לה פחות מההמלצה של 20% הדספייס, אבל עם נשם בלואוף אתה אמור להיות בסדר (או אם מדובר על לאגר שזו תסיסה קרה ותחתית אז בכלל).
אני לא יודע איפה ספציפית תוכל למצוא אותם חוץ מאשר בפחמס, אבל לפעמים יצא לי לראות כאלו גם בחנויות כדוגמת “הגרעין” של ציוד גינון, אך לא בדקתי מעולם אם הם HDPE.

לייק 1

יודע במקרה איפה אפשר להשיג 15 ליטר? או משהו באיזור הזה

אני חושב שממש לאחרונה @gertel ציין שמיכלי סירופ של מכונות ברד מגיעים ב-15 אבל לא לתפוס אותי במספרים :see_no_evil:

מעניין איפה מוצאים כאלה :thinking:

ליד פיצוציות.
אבל נראה שלא זכרתי נכון כי חיפוש זריז בגוגל מראה לי רק מיכלים של 4 ליטר

אני מתסיס בדרך כלל בג’ריקנים של 20 ליטר שלקחתי מהעבודה - באצ’ים של 10 ליטר סופי (נפח התסיסה הוא 11-15 ליטר, תלוי במשקה ובבאצ’).
אני לא חושב שיש בעיה להתסיס במיכל שנפחו כפול מנפח הנוזל, אלא אם יש שינויי טמפרטורה ממש גדולים.

המיכלים מהפיצוציות הם 11-12 ליטר בערך, הם יתאימו ל-10 ליטר בירה רק אם זה לאגר שתוסס צאוד בעדינות, וגם זה בהטיה על הצד…

לפי מה שהבנתי כשעושים נוצ’יל (שזאת המטרה של המיכל בגדול) צריך שהמיכל יהיה בגדול כמעט זהה לנפח של התירוש (למרות שאני לא מבין מה הבעיה בנפח גדול יותר כל עוד נכנס לתוכו תירוש רותח ב90-100 מעלות והוא עובר סוג של עיקור ע"י הטיית המיכל\ שקשוק)
בגלל זה מיכל של 20 לא יתאים לי :frowning:
מחפש 10 או 15 ליטר

הנוזל הרותח יעיל כנגד המיקרובים שעל פני השטח של הפלסטיק, אך קצת פחות נגד אלו שבאוויר. לכן אתה רוצה כמה שפחות נפח אוויר במיכל שלך.
תמיד אפשר קצת ללחוץ על המיכל כדי לדחוף אוויר החוצה (אנחנו עושים את זה המון) אז יש מצב שמיכל 20 ליטר יתאים לך לנו-צ’יל של באץ’ 15 ליטר. יתרון נוסף הוא שכשתפתח אותו להתססה והוא יתנפח מחדש - ישאר לך שם גם מספיק head space להתססה נוחה.
אנחנו “מועכים” החוצה בד"כ משהו כמו 2 ליטר אם צריך, אז אני לא יודע לומר בוודאות אם גם 5 יעבוד. הכי כדאי להשיג מיכל 20, לשים בו 15 ליטר מים רותחים (הם מרככים את הפלסטיק, קשה למעוך ג’ריקן קר) ולבדוק אם אתה מצליח להוציא את רוב האוויר.
בענייני נו-צ’יל אני חושב שיש הכי הרבה קילומטראז’ ל- @shibolet.brewery אז אולי הוא יוכל לעזור יותר.


את המעיכה אני עושה עם הברכיים, וכדאי גם לשים איזו מגבת אם אתה לא רוצה כוויה בירכיים :wink:

אני מתסיס באופן קבוע בטצ’ים של 10-11 במיכלים של 12 ליטר. לפעים הנשם קצת גולש…
אבל בד"כ אין בעיה.
אני לא חושב שנו צ’יל במיכל שכפול מנפח הנוזל הוא רעיון טוב כ"כ. אולי אם מתסיסים מיד לאחר שהנוזל מגיע לטמפ המתאימה. אבל לא במצב שבו המיכל עשוי לעמוד שבועות וחודשים עד שמתסיסים את התירוש.

מסכים עם נועם לגמרי.