מצרף פוסט עם תוצאות ניסוי שנערך במעבדת שמרים קנדית.
בניסוי נבחנו השפעות גודל אוכלוסיית השמרים המוגשת לתירוש. המלצות רבות ברשת עוקבות אחרי הפרקטיקה המסורתית לשמרים אלה ומכוונות לפיצ׳-רייט נמוך (כמו בכתבה של @gil.sonnenreich ו- @roi.kris באתר בירגיקס).
סביב העניין הזה התפתחו הרבה מיתוסים ותפיסות שגויות וכאן המדע יכול לעזור.
הפוסט נראה טוב ומלמד, אבל טרם סיימתי לקרוא אותו, מעדיף לעשות את זה ממחשב…
מה נבדק?
מהירות תסיסה, חומציות סופית, ניצול נוטריינטים, טעמים ועוד