לקראת החורף הבא עלינו לטובה, רוצה לבשל בירה שתיהן מוכנה לקראת אמצע-סוף ינואר.
למישהו יש מתכון מנצח לבירת חורף סשנית יחסית?
מחפש משהו באזורי ה5-6٪, עם הרבה שוקולד, קפה ושאר לתתים גלויים.
לא באמת ניסיתי, אבל אולי שוורצביר עם אוסלו קוייק יתאים?
יש כיוון למתכון?
ז"א, איך זה יהיה שונה ממתכון פורטר\סטאוט נניח?
השאלה הזו מזכירה לי את המערכת שאלות שבניתי להצעה של סגנונות מתאימים.
הרצתי עליה עכשיו בדיקה ויצא בין היתר 14C סקוטיש אקספורט שבאמת נשמע כמו משהו חביב לחורף ושכנראה לא הייתי חושב עליו אם השאלון לא היה מציע…
בגדול זה יהיה לאגר. נקי יותר מפורטר או סטאוט, וכמובן יהיה מוכן לשתייה מהר כי קוייק.
הכוונה מבחינת הגריין ביל
בגדול שוורצביר היא עדינה יותר, לא בונים לה טעמים קלויים חזקים כמו בסטאוט.
כמו שב-black IPA לא בונים טעמים קלויים חזקים, רק רמז וכמובן צבע.
Ingredients
4.5 lbs. (2.0 kg) Maris Otter malt
2.0 lbs. (0.91 kg) Vienna malt
1.5 lbs. (0.68 kg) Munich malt
1.0 lb. (0.45 kg) flaked barley
1.0 lb. (0.45 kg) dehusked Carafa® II malt
0.50 lb. (0.23 kg) CaraPils® malt
0.50 lb. (0.23 kg) pale chocolate malt
8 AAU US Goldings hops (30 min.) (1.7 oz./48 g of 4.5% alpha acids)
Mash at 154 °F (68 °C).