בירה נטולת גלוטן

אהלן חברים.
אני דיי חדש בתחום בישול הבירה ורציתי להתחיל להתנסות בזה כדי להיכנס לעולם הזה יותר.
אני מחפש מתכון טוב לבירה נטולת גלוטן או אם מישהו מכיר שמרים שהם נטולי גלוטן ואיפה אפשר למצוא אותם, אני אשמח למענה.

בחנות ביר אנד ביונד בתל אביב מחזיקים רכז לתת סורגום להכנת בירה ללא גלוטן, אז אני מניח שהם ידעו לעזור גם עם שאר המרכיבים ועם מתכון והוראות.
ייתכן שיש גם בחנויות נוספות, שווה להתקשר ולשאול.

היי @Endeshaw_Fentaun , כיף שהצטרפת!
בנוסף לעבודה עם לתתים שלא מכילים גלוטן, כמו סורגום, ניתן גם להסיר את הגלוטן מבירות משעורה וחיטה.
לחברת white labs יש מוצר - clarity ferm - שהוא אנזים שעוזר להפחית את כמויות הגלוטן במוצר המוגמר בצורה משמעותית.
אני מניח שזה די תלוי בחומרת הרגישות של מי שאמור לשתות את הבירה, ואולי זה לא יתאים לכל אחד, אבל זו בהחלט אופציה ששווה לשקול. ע"פ החברה “השימוש באנזים אמור להוריד את רמת הגלוטן במוצר הסופי מתחת ל-20ppm שזהו התקן הבינלאומי לבירות נטולות גלוטן”.

אם אני זוכר נכון, המוצר יובא בעבר לארץ ע"י מוטי נגר מחברת moses beer ונמכר בחנות beer and beyond. לא יודע אם עדיין, אבל שווה לבדוק מולם.
אם אין - אולי אפשר להזמין מחו"ל.

https://www.whitelabs.com/other-products/wln4000-clarity-ferm