פרויקט השמרים של חובבי ציון

פורסם במקור באתר: https://beergeeks.co.il/experiments/yeast-project-pt-1/

בכתבות האחרונות שפורסמו באתר דיברנו בעיקר על כשות. כשות היא מצרך יקר לליבנו, מצרך שהרבה יותר קל להבין. מבשלים אצווה אחת עם כשות אחת, ומבינים בערך מה התכונות.

עם השמרים- טוב, התהליך ניהיה יותר מסובך.

אין הרבה מבשלים ביתים שיש להם את הכלים לבשל בירה אחת ולהתסיס אותה עם מגוון גדול של שמרים- ופה נכנסים מבשלת העם ודגן בר אילן.

![IMG_20140113_205702|225x300](upload://mhyAHIOnjxYTux3jXtt9kltCwk2.jpeg)

16 דליים – 16 שמרים- יצאנו לדרך

הרעיון: במבשלת העם יבושלו 200 ליטר בירה, כך שכל מבשל ביתי שנרשם לפרויקט יקבל את אותה כמות תירוש מאותה בירה בדיוק. כל מבשל ביתי יתסיס את הבירה עם שמרים לבחירתו- חלק עם שמרים נוזליים וחלק עם יבשים, ולאחר חודשיים וחצי, יפגשו כל המבשלים הביתים שוב- בקבוקי הבירה באמתחתם- וירגישו בצורה מוחשית את ההשפעה שיש לשמרים על הבירה הסופית (החל מהאסטרים ועד לניצול הסוכרים לאלכוהול).

בסופו של דבר, הגיעו לפרויקט 16 זני שמרים והם:

  • WLP644 – נוזליים- Brettanomyces bruxellensis Trois
  • WLP300- נוזליים- Hefeweizen Ale
  • S-33 – יבשים- General Purpose
  • WLP072 – נוזליים- French Ale
  • WLP565 – נוזליים – Belgian Saison- שלנו
  • S-23- יבשים- Lager Yeast
  • WLP665 – נוזליים – Flemish Ale
  • WLP002- נוזליים- English Ale
  • US-05 – יבשים – American Ale
  • Nottingham- יבש – Nottingham Ale
  • WLP076- נוזליים- Old Sonoma
  • WB-06 – יבשים- Hefe Yeast
  • T-58 – יבש- Belgian\Specialty Ale
  • WLP5630 – יבשים- Abbey Ale
  • Belle Saison – יבש- Saison- שלנו

מכיוון ולא היו מספיק מבשלים, נרתמנו למשימה עם 2 זני סאיזון שיעברו את אותו תהליך תסיסה. כך נוכל גם לבדוק את ההבדלים בין שמרי הסאיזון האלו.

![IMG_20140113_205645 (1)|300x225](upload://eqII6VGcVyyhjsQ9sAUmFTb8m6G.jpeg)

תדרוך אחרון לפני היציאה לדרך

שני הזנים נזרעו בטמפ' של 20 מעלות.

אנחנו הולכים לתת לטמפרטורה לטפס (כתוצאה מתהליכי ריבוי השמרים בבירה) עד ל-27 מעלות, שם המקרר כבר יעצור אותם. ההערכה היא שבטמפרטורה הנוכחית יקח להם שלושה- ארבעה שבועות לתסוס לגמרי, ולכן אם ידרש, נעלה את הטמפרטורה ל-27 באונס (מעלה אחת כל 12 שעות למשך מספר ימים).

נמשיך לעדכן כאן, ונביא רשמי טעימות לקראת סוף הפרויקט, ובמיוחד מפגישת סוף הפרויקט עצמה.

תסיסה מהנה , ניצן.