שלום לכולם,
אני לא הרבה זמן מבשל בירה ביתית, עשיתי בערך 10 פצ׳ים…עד עכשיו רכשתי מתכונים מ beer and beyond
זה לא יוצא כל כך זול, אני מחפש דרך להוזיל עלויות ולרכוש את כל המרכיבים לבד ולבשל לפי המשקל שצריך לכל מתכון.
אני יודע שאני צריך מגרסה ידנית ללתת ושעורה וכו’.
יש עוד משהו שאני צריך?
אשמח לקבל עזרה וגם על מקום לרכוש ממנו מרכיבים.
אני מאיזור הצפון אם זה משנה.
היי חנוך, ברוך הבא.
כדי לדעת איך אפשר להוזיל עלויות, חשוב מאוד לדעת קודם באיזו שיטה אתה מבשל. רכז וגרעינים? אול גריין?
הדרך העיקרית להוזיל עלויות היא לקנות חומרי גלם באופן מרוכז, בדיוק כפי שהצעת.
לתת
אם אתה מבשל אול גריין - שקי לתת בסיס של 25 קילו מהסוגים שאתה משתמש בהם בעיקר.
אם אתה מבשל מרכז - אפשר לקנות ג’ריקנים של 20 ליטר (לא יודע כמה הם שוקלים) אבל לא מאוד נוח להתעסק איתם לבד ולמדוד כמויות. כמובן שאם אתה מבשל מרכז כדאי לקחת בחשבון שבישול אולגריין הוא יותר זול לבאצ’ בד"כ, אבל המעבר ועלויות הציוד הן כמובן הוצאה…
כשות
גם כאן הרעיון הוא לרכוש בכמויות גדולות את הזנים שישמשו אותך יותר. ניתן גם למצוא דילים לא רעים בכלל להזמנות מחו"ל. בעבר היו הרבה דיווחים מרוצים של הזמנות מאתר crossmyloof. אני מעולם לא הזמנתי אז אני לא יכול לחוות דעה עליהם.
שמרים
הדרך לחסוך בעלויות השמרים היא להתחיל לגדל אותם בעצמך. ניתן לבנות בנק שמרים ע"י הקפאה, או אפילו יותר קל ועם פחות הוצאות - להשתמש בשמרי קוויק ולייבש אותם לבד.
אחי תודה רבה על ההתייחסות המהירה והמנומקת… מעריך זאת מאוד!
ככה, יש לא מעט מושגים שציינת שהם סינית בשבילי, אולגרין למשל…
אני מבשל גם מרכז נוזלי וגם מרכז אבקתי (חיטה)
אני לא מבין גדול בכל הנושא של הבירה, פשוט ניסיתי אצל חבר ואהבתי מאוד ורציתי גם.
אני מבסוט מהבירה שאני מכין מאוד…
אני שולח לך את המתכון שאני מקבל מ beer and beyond.
אני גם לא יודע מה אפשר להחליף במה, זאת אומרת שאם אין כשות כזו אז מה אפשר במקום וכך גם לגבי הלתת והשעורה.
זה נראה שאני צריך לא מעט עזרה, אם אתה עסוק אבין זאת מאוד. תודה רבה
בתאריך יום א׳, 17 במאי 2020, 11:16, מאת יוחאי מיטל דרך Beergeeks Talk <noreply@talk.beergeeks.co.il>:
הנה הרשימה…
רכז לתת נוזלי אקסטרה לייט 1.5 שתי חבילות… 100 שח
לתת, קארה 500 גרם…8.4 שח
כשות,
פרל 30…14 שח
סימקו 30…19 שח
סיטרה 30… 19 שח
צ׳ינוק 30…19 שח
מוזאיק 30… 19 שח
שמרים, פרמנטיס 11.5גרם us-05, שח 17
כריסמס:
רכז לתת נוזלי אקסטרה לייט 1.5 קילו*2, 100שח
רכז לתת נוזלי מינכן 1.5 *1, 50 שח
לתת ביסקיט 250 גרם, 4.73 שח
לתת כרמל 120 250 גרם, 4.99 שח
לתת ארומטי 175 200 גרם, 3.36 שח
לתת שוקולד לייט 50 גרם, 0.84 שח
לתת קרמל דארק 250 גרם, 4.20 שח
כשות:
טטנאנג 30 גרם, 16 שח
סלקט 30 גרם, 14 שח
שמרים:
דנסטאר אבבי 11 גרם, 19 שח
חיטה:
רכז לתת אבקטי חיטה 3 פאונד*2 150 שח
חיטה מותפחת 500 גרם, 8.4 שח
לתת פילזן 250 גרם, 3.41 שח
שיבולת שועל לא גרוס 250 גרם, 4 שח
כשות:
סאז 45 גרם,28 שח.
שמרים:
דנסטאר מינכן 11 גרם, 19.5 שח
קליפות תפוז מתוק 30 גרם, 20 שח
בתאריך יום א׳, 17 במאי 2020, 11:27, מאת Hanoh Shahaf <hanohshahaf@gmail.com>:
אם יש הרבה מושגים שזרים לך, כמו אולגריין (all grain - בישול מגרעינים בלבד)
אני מציע שתקרא את מילון המושגים.
אם אתה רוצה להבין יותר מה ניתן להשתמש כתחליף למה, אתה צריך לחפש טבלאות המרה בגוגל.
יש גם באתר בירגיקס, אבל טוב לחפש בכמה מקומות.
שלחת מתכונים לבירות שונות.
את הרכז האבקתי תוכל אולי למצוא יותר בזול אם תזמין כמות גדולה מהיבואן, או אולי מחו"ל.
בנוגע לדברים האחרים, כמו בכל מוצר, הדבר הנכון בשבילך לעשות הוא לבקש הצעות מחיר משאר החנויות, כולל משלוח, ולראות מי יוצא לך הכי משתלם.
את שמרי US05 אתה באמת יכול לנסות להחליף בקוויק ווס או אוסלו ולחסוך כ-17 ש’ לבאצ’
היי חנוך.
קודם כל, לגבי לתת- אם אתה ממשיך לבשל רכז בזמן הקרוב, לשק 25 ק"ג יהיה מאוד משעמם אצלך. ויוחאי, תקן אותי אם אני טועה, אבל ג’ריקן רכז נוזלי אמור להוות בעיה מהרגע שנפתח.
יצא לי להזמין מcrossmyloof https://www.crossmyloofbrew.co.uk/, מחירים נוחים, כולל המשלוח. החנות האינטרנטית היחידה שמצאתי ששולחת לישראל במחיר שעושה את המשלוח לכדאי, לפחות בגזרת הכשות, ובטח אם אתה רוצה לבנות מצבורים מחבילות של 200 ג’. רק מציין שכרגע הם לא שולחים מחוץ לבריטניה בגלל המצב.
זה- Beer Ingredients.xlsx (578 .0 ק״ב)
קובץ שמרכז המון חומרי גלם לבירה, ביניהם סוגי כשות עם מאפיינים, תחליפים ורשימת סגנונות מתאימים לכל זן. ספציפית לכשות, אתה יכול לחפש כאן- http://www.hopslist.com/
חומרים לבאץ’ רכז סטנדרטי (בלי תוספות מיוחדות, ובOG סביב ה1.05) לא אמורים לעלות יותר מ200 ש"ח. מבחינתי לפחות, אם מורידים מהחישוב את עלויות המים והגז (זניח בעיני) וציוד (מתקזז עם הזמן) מגיעים ל10 ש"ח לליטר בירה, שזה, נודה בינינו, די זול. כמובן שאם יש אפשרות להוזיל, אני לא מתנגד.
ומילה אחרונה- אם לא יצא לך עדיין, בצע פשיטה על בירגיקס, לא תתחרט.
ברמה הרשמית, עד כמה שאני מכיר אותה, יצרניות רכז הלתת מייעדות את הג’ריקנים לשימוש בודד.
כלומר - אסור לפתוח ולחלק מנות. בפועל, כולנו יודעים שככה עושים כמעט בכל חנות ולמעט מקרים נדירים הכל בסדר ותקין.
יחד עם זאת, כבר ראיתי בעבר מבשלי רכז מאוד פעילים שיצא להם יותר משתלם לרכוש ג’ריקן ולחלק אותו בעצמם. אני די בטוח שכל באצ’ היה יותר מ-20 ליטר במקרה הזה כך שהג’ריקן נגמר מהר.
האם הייתי ממליץ לעשות את זה בלב שלם? לא. אני מאמין שיש פה פוטנציאל כלשהו לזיהום וחימצון של הרכז ולכן היצרניות מתנערות מזה. האם זו אופציה? כן. אם ממש חשוב להוריד את העלויות, לכן הצעתי
בנוסף - וואו! איזה יופי של טבלה! לא הכרתי אותה. נראה קצת כאילו מישהו פשוט שדד את המידע של בירסמית’ אבל אין לי באמת סבלנות לשבת להשוות
אין איזשהו פסטור במקומות שמחלקים? סתם תמים מבחינתי לחשוב שיכול להיות שזה קורה?
הטבלה מBYO למיטב זיכרוני, לא לתפוס אותי במילה. לא תמיד מדויקת לגמרי וכמובן שיש כמה דברים שחסרים. אבל בגדול- אחלה כלי עבודה מבחינתי (חסר בירסמית’ שכמוני).