שלום לכולם
אני חדש בעולם הבישול הביתי ושואף לדעת עוד ועוד, להתקדם ולהצליח.
לפני שבוע ביצעתי את הבישול הראשון שלי לבלונד בלגית, הכל הלך טוב שמרתי על טמפרטורות, חיטוי וכו’
דבר אחד שחכתי וזה לבדוק את צפיפות התירוש בהידרומטר לפני שסגרתי את מיכל התסיסה,
לפי מה שהבנתי צריך למדוד לפני התסיסה ולאחריה ולפי המחשבון אפשר לדעת מה אחוז האלכוהול,
אז במקרה שלי לא מדדתי בהתחלה כיצד אוכל לדעת?
אשמח מאד לעזרה
היי אליה.
כדי שאפשר יהיה לעזור, צריך לדעת יותר פרטים על הבישול שעשית.
בפרט: האם היה מדובר באולגריין או ברכז. אם זה היה בישול רכז, יחסית קל לחשב בדיעבד, אם אתה יודע את כמות הרכז שהיתה לך ואת כמות הנוזל הסופי במיכל התסיסה.
אם זה היה בישול אולגריין, זה מעט יותר מורכב אך עדיין אפשרי.
אז ככה:
3 קג’ רכז
900 גר’ גרעינים
(=450 גרם לתת בהיר פייל,
50 גרם שעורה קלויה,
400 גרם מלנוידין)
חצי קילו סוכר
11.5 גר’ שמרי BE-256
כשות פרלה.
כמות נוזל סופי במיכל תסיסה: 20 ליטר.
כרגע אין לי גישה לרפרקטומטר.
בבישול מרכז המצב קל כי כל הסוכר מגיע משם או משם+תוספות ידועות כמו שהוספת. אין את שלב המאש כמו בבישול אולגריין שבו אנחנו לא יודעים מה היתה הנצילות (יכולת “להוציא” סוכר מהגרעינים).
בבישול רכז, במצב כזה, צריך להזין למחשבון את כמות הרכז (והסוכר הנוסף, במקרה שלך) וכמה מים יש בסוף וזה נותן את ה-OG ההתחלתי.
אפשר להשתמש במחשבוני בניית מתכונים אונליין, כמו BREWERSFRIEND או במחשבון תוספות הסוכר שלנו.
במקרה שלך בדקתי וקיבלתי 1.053-1.058 (מן הסתם במחשבוני מחשבים טיפל’ה אחרת, ועוד מן הסתם האמת היא איפשהו באמצע כי גם לא ידוע לרמת המ"ל מה הנפח הסופי והאם נכנסו בדיוק 3 ק"ג ו-500 גר’, בהתאמה)