שלום
מחפש המלצה לבישול מגרעינים בלבד בפעם הראשונה. עם איזה גרעינים כדאי להתחיל, ומה הם הכמויות הן של הגרעינים והן של הקשות עבור בישול של 50 ליטרים
מה אתה רוצה לבשל?
כדאי להשתמש במתכון קיים ו/או במחשבון מתכוני בירה כמו
Brewer’s Friend
Beersmith
היי יוסף.
אין כמויות קבועות. זה תלוי מתכון, תלוי מערכת…
אני גם ממליץ לך להשתמש בתוכנה לבניית מתכונים. נכון להיום ההמלצה החמה שלי היא על תוכנת brewfather במחשב או באפליקציה.
כדאי להתחיל עם מתכון שאתה מכיר מרכז ופשוט להמיר את הרכז לתת בסיס.
לעניין איך ניגשים לתכנון מתכון, זה מעט יותר מתקדם אבל אני מציע לקרוא את הפוסט הזה שתורגם על ידי @nzitser והזה שנכתב על ידי @AFriedman כדי לקבל השראה.
הי
תודה על המענה
אני רוצה להתחיל ממשהו פשוט, להרגיש את החומר עם הידיים לפני שאני מתקדם
היי יוסף, יש לך את הציוד המתאים? כדי לבשל 50 ליטר תצטרך סיר של 65 ליטר לפחות, ועוד כל מיני ציוד קירור/קוביות נו צ’יל וכיוצא בזאת.
אתה יכול לבקש מהחנות שאתה קונה ממנה מתכונים ברכז, להמיר לך לגרעינים את המתכון
הי, תודה
אני לא רוצה לבשל 50 ליטר , אבל יש לי סיר של 50 ליטר.
אז אני ממש ממליץ לך לקרוא בבירגיקס כתבות בנושא בישול אול גריין, יש כמה חוקי בסיס שצריך לדעת.
בסיר 50 נראה לי שיהיה נוח לבשל גם 20 ליטר
אני יכול לשלוח לך מתכון שלי שבישלתי כבר והוא יצא טעים לדעתי. בירה בהירה וקלילה יחסית.