ממלא בקבוקים beergun

הביר גאן הוא פריט ציוד שמסתובב בשוק כבר שנים רבות ומשמש למילוי בירה מהחבית לבקבוקים.
יוצר במקור (עד כמה שאני יודע) על ידי חברת בליכמן האמריקנית.
היום ניתן למצוא מודל חדש יותר של אותה חברה, מודלים דומים של חברות אחרות, ושלל חיקויים סיניים שככל הנראה לא ייפלו מהמקור, כי באמת שמדובר במכשיר פשוט למדי.
קיימים גם דגמים משוכללים ייותר המאפשרים עבודה תחת לחץ.
image
הבירגאן מתבסס על שני צינורות (נתונים זה בזה, כמו חרב בנדן) המגיעים לתחתית הבקבוק. הצינורות, בדומה לחבית, מקבלים האחד הזנת CO2 מבלון הגז (נוח לעבוד עם מפצל גז שנותן הזנה לחבית והזנה לבירגאן) , והאחר הזנת בירה מהחבית (למעשה מחברים את הבירגאן במקום הברז, או ישירות אל הברז במידה ומדובר בברז אינטרטאפ).
לחיצה על כפתור הפליז העגול שבתמונה מזרימה CO2, שמחליף את כל האוויר שבבקבוק, המכיל חמצן שמזיק לבירה.
לאחר מכן - לחיצה על ההדק - הידית השחורה - מרחיקה מעט את אטם הגומי השחור הקטנקן שבקצה - ובכך מזרימה את הבירה. באופן זה אנו ממלאים בירה מהתחתית, תוך מינימום חשיפה לאוויר והקצפה.

שימו לב כי האטם השחור הוא כל מה שמונע מהבירה שלכם לזרום החוצה מהמכשיר, והוא למעשה כמו אצבע הסוגרת על קצה הצינור. האטם הזה ידוע ביכולת שלו לקפוץ פתאום החוצה ולהתגלגל מתחת לארון, בזמן שהבירגאן הופך למשינגאן ומרסס בירה על הקיר. לא שאני נזכר פה באיזה מקרה ספציפי, כן?
image

קל לבנות גרסאות ביתיות של המכשיר, וככה גם להתגבר על הנקודה הבעייתית הזו, אם משתמשים בראש קפיץ של מקל ביקבוק רגיל.
הנה דוגמה יפה:

טיפים נוספים לשימוש נוח בבירגאן:

  • עבדו עם הלחץ הכי נמוך שמאפשר זרימה מהחבית. לעבודה בקצב נוח ולהפחתת הקצפה.
  • עבדו עם בקבוקים קרים ככל הניתן - למניעת הקצפה. אם אפשר להכניס אותם למשל למקרר התסיסה או אפילו למקפיא. כמה שיותר קר.
  • הכינו מראש אופציה לתליה או כלי גבוה מלא סטארסן, שיהיה לכם איפה להניח אותו בזמן עבודה.

בסופו של דבר - האם אני ממליץ על המכשיר?
וואלה… לא בטוח. זה נחמד מאוד שיש והכל, אבל הוא לא הכי נוח לעבודה (ועוד יותר אם אתם שמאליים, מסתבר) והיום אני כבר כמעט ולא באמת מבקבק ככה מהברז (יותר ממלא תחת לחץ בבקבוק פלסטיק עם פקק הגזה, כמו בפוסט הזה).

יש היום מכשירים אחרים באליאקספרס שהם אמנם יותר גדולים ומסורבלים אבל מאפשרים מילוי תחת לחץ, ויש גם מכשירים חדשים וקומפקטיים כמו Tapcooler (לא יצא לי לעבוד עם אף אחד משניהם)

ההוראות של בליכמן לעבודה:

לייק 1