איזה מים יוצאים לי מהברז?

אין בו צורך, יש לך כזה במערכת 5 החלקים.
לבדו הוא מתפקד כמו בריטה, משפר משמעותית את ריח וטעם המים, בדגש על הכלור.

למבשלים שמבשלים עם מי ברז ולא מתכננים לעבוד עם מערכת אוסמוזה, זה המינימום לדעתי.

איכות המים שיוצאת ממערכת RO היא יחסית אחידה. למה יחסית? בגלל שהרכב המים הנכנסים לא זהה אבל הלחץ שלך בברז כן יחסית קבוע. מה שגורם לכך שכתלות ב TDS שהתחלת איתו, כך איכות המים היוצאים. דבר נוסף הוא הטמפרטורה, ככל שהיא יותר נמוכה, כך הממברנה תסלק יותר מלחים.
אבל זה אמור להיות די זניח, כמה PPM לכאן או לכאן ברמה ביתית לא אמור לשנות הרבה.
פילטר פחם כמו שאמרו כבר הוא למעשה בריטה ואין לו חשיבות מאוד גדולה למערכת ה RO וסביר להניח שגם יהיה כלול לך ברוב המערכות. מה שכן, הוא שומר על הממברנה שלך במערכת ה RO.
הוא גם יעיל בספיחה של מרכיבים המשפיעים על קשיות המים (לא על הכלורידים, כן על הסידן למשל).

לייק 1

י
@yochaimaytal לא בריא ישירות לסיר - @roni181066 הזכיר משהו על פאלמר (מטלורגיסט) שאומר על זה שמי RO גורמים לקורוזיה לנירוסטה לכן כדאי להקטין את הזמן שהמים נמצאים בסיר ללא מלחים.
לגבי תערובות מנרלים בזמנו רכשתי שתי סוגי תערובות מבובי, BREWHARDWARE. הוא יצר את התערובות לפי התאמה למי RO לפי בירות שמדגישות יותר מאלטיות, ותערובת שמדגישה יותר כשות.
@noamkuperstein יש לי שני לינקים לפילטרים, לא צריך את שניהם. אחר למבשלים שלא רוצים להשקיע בRO ומלחים והשני הוא למבשלים שרוצים יותר שליטה בכימיה של המים.

2 לייקים

וואלה? החכמתי. אז אפשר אולי לשים את המלחים כבר בסיר לפני שמתחילים לטפטף פנימה.
השאלה היא אם הם יתמוססו (או אולי להמיס מראש בכמות מים קטנה).

לייק 1

אוקיי אז בדקתי את הRO מהלינק של פיליפ והמוצר עם משלוח לארץ עולה 85$ שזה אומר שיהיה עליו מע"מ בארץ.
יש עוד מלא מוצרים אחרים באלי אקספרס אבל אני לא ממש יודע לפי מה להעריך אותם חוץ מביקורות של קונים כי טווח המחירים הוא מ30$ עד מלאנטלפים דולר.
יש לכם דגשים על מה כדאי לשים לב כי לדעת שאני קונה מוצר טוב?

לגבי תערובת המינרלים מBrewhardware, הם לא עושים משלוחים לארץ. איך קנית מהם?
תכלס, כמה קשה זה לעשות משהו כזה בבית? המינרלים האלה לא כאלה יקרים גם ככה. יודעים אולי על מתכון למשהו דומה?

אפשר להרכיב משהו מהאקסלים אבל אולי יש כבר נוסחה שעובדת.

@yochaimaytal @philusha @tamirbunny?

אנחנו הזמנו דאז מאיביי דווקא, כי היה דיל יותר טוב (אני רואה 46$ בטבלה שלי), אבל לצערי נראה שהמוצר כבר לא נמכר.
אבל, כמו שציינתי - טרם נכנס לשימוש… אז לך תדע.

משלוחים מארה"ב אפשר לעשות עם שירות שישלח לארץ (מייקר את המחיר) או לשלוח למישהו שמגיע מארה"ב ויביא לך. משום מה חשבתי שהם כן עושים משלוחים.

כמו דברים אחרים - הכל בסופו של דבר אפשר להרכיב לבד בבית, השאלה היא מה מתאים לך באופן אישי. כל אחד מוצא את דרגת ההתעסקות שמתאימה לו, וכולן לגיטימיות. זו דעתי.

לייק 1

אני אישית לא אוהב לעבוד ככה וממליץ כן להתעמק, אבל יש הרבה מבשלים שעובדים לפי כלל האצבע הבא ובהצלחה:

The following recommendations apply to “soft” water. Here we will define soft as meaning RO or distilled water or any water whose lab report indicates alkalinity less than 35 (ppm as CaCO3 – all other numbers to follow mg/L), sulfate less than 20 (as sulfate – Ward Labs reports as sulfur so multiply the SO4-S number by 3 to get as sulfate), chloride less than 20, sodium less than 20, calcium less than 20 and magnesium less than 20. If your water has numbers higher than these, dilute it with RO or DI water. A 1:1 dilution reduces each ion concentration to 1/2, a 2:1 dilution to 1/3 and so on. If your water contains chloramines add 1 campden tablet per 20 gallons (before any dilution)

Baseline: Add 1 tsp of calcium chloride dihydrate (what your LHBS sells) to each 5 gallons of water treated. Add 2% sauermalz to the grist.

Deviate from the baseline as follows:

For soft water beers (i.e Pils, Helles). Use half the baseline amount of calcium chloride and increase the sauermalz to 3%

For beers that use roast malt (Stout, porter): Skip the sauermalz.

For British beers: Add 1 tsp gypsum as well as 1 tsp calcium chloride

For very minerally beers (Export, Burton ale): Double the calcium chloride and the gypsum.

לייק 1

נראה באמת קצת מחופף בשבילי.
אקסל איט איז

יודע אולי איפה אפשר להשיג מגנזיום סולפט וקלציום כלוריד בארץ? איפה בכלל ואיפה זה משתלם, כי המינרלים האלה לא אמורים להיות יקרים בכלל אבל בחנויות טבע אפשר למצוא ״מלח אנגלי״ במחירים מטורפים, כאילו מדובר בזעפרן…

קלציום כלוריד יש לי פאונד בשבילך.
אכן יקר מאוד בארץ אבל בארה"ב (אמזון) לא.

מלח אפסום לא חיפשתי מעולם, אבל בכל מקרה אתה לא צריך המון.

יש לך קלציום כלוריד בשבילי?
תודה רבה! לאן להגיע?

יש עכשיו גם מבצע שילוח חינם באמזון להזמנות מעל 49$.
אם אתה מחפש כמות יש 2.5 קילו ב-60 שקל


או חצי קילו ב-40 שקל
https://www.amazon.com/gp/product/B01BSNU68S/ref=ox_sc_act_title_1?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1

מלח אפסום נמכר בכל בית מרקחת תחת השם מלח אנגלי. (או שוב באמזון)

לייק 1

תודה לכולם!

מצאתי קילו קלציום כלוריד ב35 שקלים. בטח יש בחו"ל ביותר זול אבל אין לי כוח להסתדר עם משלוח והמתנה ודואר. כמה זול יותר שזה יהיה זה לא יהיה שווה לי את הזמן.

קילו אפסום עולה 20 שקלים, אבדוק כמה עולה בבית מרקחת ואחליט.

האם השגת מלחים Food grade?

לייק 1

אכן נכון, אבל זה תלוי בכמה פרמטרים כמו pH ו טמפרטורה.
בגדול יש נוסחה שנקראת “LSI” (אם תרצה, בניתי אקסל שמחשב אותה) שבה, לפי פרמטרים כמו pH, טמפרטורה, כמות מומסים כללית וכמות קלציום אפשר לראות האם המים יגרמו לקורוזיה, יגרמו לשיקוע או לא יעשו כלום.

2 לייקים

אל תשאל - צרף קובץ! :smiley:

LSI NEW CALC.xls (38 .5 ק״ב)

צודק, צודק.
עברו כמה וכמה שנים מאז שבניתי אותו ולכן הוא בפורמט XLS אבל שמיש ויעיל.

2 לייקים

כפי שהובטח: עלתה הכתבה על בניית מים וחשיבות הרכב המינרלים.

איזה כיף! בול בזמן.
ועוד מילים שאני מוסיף כי אסור לי לכתוב פחות מ20 תוים.

לייק 1

היי, אפשר את הלינק לפילטרים המדוברים
אני לא מתכונן להשקיע במערכת toולהוסיף מלחים ידנית