חיבור להעברת בירות (כשותיות בעיקר, אבל לא רק) ממיכל התסיסה לחבית קורני, ללא פתיחת המיכל

מזה הרבה זמן שאני מחפש פתרון דומה למה שיוחאי בנה עבור העברה ללא חשיפה לאויר ממיכל נו-צ’יל (למי שלא מכיר הפוסט כאן סיפון צף לג'ריקן נו-צ'יל No Chill)
המטרה שלי הייתה למצוא פתרון להעברה ללא פתיחת המיכל בכלל, ישירות מהמיכל לחבית קורני, בעיקר עבור בירות כשותיות שסבלו אצלי מהתחמצנות לא נעימה, או בירות עם ריבוי משקעים.

הבעיה המרכזית שזיהיתי ביחס לפתרון לנו-צ’יל של יוחאי, זה שלא רציתי לפגוע במיכל התסיסה בכלל, בעיקר בגלל שלא ניתן למצוא בקלות מכסה חלופי למיכל קופרס שאני מאד אוהב ומתאים לי בול למקרר תסיסה המשרדי הקטן.

התחלתי להתכתב עם נדש (נדב בניטה) שחיפש גם פתרון כזה ויחד ניסינו למצוא פתרונות.

הבעיה הבאה שנתקלנו בה הייתה שהפוסטים ישבו במכסה ואי אפשר היה לגרום לזרימה נורמלית החוצה ללא יצירת לחץ חיובי במיכל, אבל מצד שני, המיכלים לא מיועדים לשמירה על לחץ ולא עומדים בזה.
התשובה הטריוויאלית היא להזרים כמובן ישירות דרך הברז, אבל זה בעייתי בבירות כשותיות כיוון שהברז נסתם מאד מהר. התשובה הבאה היא סיפון, אבל זה דורש כמובן פתיחת המיכל, חשיפה לאויר וכו’… ומזה רציתי להימנע.

לפני זמן מה פיליפ הראה לי פקקים שאפשר בעזרתם לסגור את החור של הברז במיכלים רגילים והיו לי כמה כאלה ספייר.

גיליתי שהאום שהגיע עם הפוסט גדול מדי עבור הפקק ונדרש אום הרבה יותר דק.


הפתרון היה בדמות מופה (צינור עם הברגה) בקוטר 1/4" (הברגת BSP) שניכנסה יופי לתוך הפקק ואיפשה הידוק של הפוסט בפקק.

בנוסף, הצינורת הקצרה שהגיעה עם הפוסט ועם המצוף לא איפשרה חיבור של הצינור של המצוף לפוסט בכלל. אז הזמנתי צינורית ארוכה שתבלוט החוצה.

קדיחה מהירה בפקק, הברגה של הפוסט, וחיבור של המופה מבפנים.

חיבור הצינורית ואליה צינור היסליקון עם המצוף

הוספתי משקולת קטנה (את האום המיותר מהפוסט) למצוף, כדי שיהיה מתחת לקו המים.

וחיבור הכל למיכל התסיסה.

מילאתי מים עד אמצע המיכל בערך וחיברתי מחבר בול לוק לראות אם יש זרימה נורמלית (סליחה על הכיור המבולגן).

ואכן, יש אחלה זרימה שהצליחה (לאחר מיקום נכון של הצינור בתוך המיכל) לרוקן את כל המיכל עד לטרוב שנשאר תמיד.

בחיבור “מבצעי” של המיכל לחבית, החבית תישטף קודם ב CO2, הלחץ יפרק ממנה כמעט לגמרי, ואת חיבור הגז שלה אחבר כ"יציאה" אל “כניסת” הנשם.
ככה ככל שהחבית תיתמלא, היא תרוקן פד"ח למיכל ובעצם תשלים את נפח הבירה שמתרוקן ממנו עם פד"ח.

מערכת סגורה, ללא חשיפה לאויר, שמאפשרת יניקה של הבירה מגובה מעל גובה הברז, ללא שינויים למיכל ועם יכולת להעביר את המחבר כולו למיכל תסיסה אחר במידה וצריכים.

מופה 1/4"

צינורית ארוכה

מצוף

פוסט נוזל

פקק 3/4"

2 לייקים

נהדר!
הצעה נוספת לשדרוג (שהעליתי גם בפוסט שמתאר את המכסה נו-צ’יל שלי שקישרת) היא לחבר למצוף מסנן קטן (יש באליאקספקס, קגלנד ואחרים). ככה נמנעים גם מדברים שלפעמים צפים בבירה, ולא שוקעים (לפעמים חלקי כשות סוררים, שבבי אלון או תבלינים אחרים)

לייק 1

נראה מעולה!
צריך לציין שמן הסתם צריך צינורית ארוכה יותר לחיבור במצוף(יותר ארוכה מזאת שמקבלים ביחד עם המצוף) כי היא לדעתי לא תגיע עד סוף הנוזל כשזה מלא מלמעלה מעשרים ליטר,תתקן אותי אם אני טועה כמובן.

לייק 1

אתה צריך בעצם שהמצוף יהיה קצת מעל גובה עוגת השמרים בתחתית המיכל, ככה שאין בעיה אמיתית של אורך

נקודה טובה מאד

פתרון כל כך פשוט וכל כך מעולה, לא דורש לחץ חיצוני בשביל הזרימה. אני חייב לנסות אותו בעצמי כבר הזמנתי את החלקים החסרים :smiley:

2 לייקים